MOCHETA PENTRU TRAFIC INTENS

MOCHETA PENTRU TRAFIC INTENS

In general, pentru amenajarea pardoselilor spatiilor unde exista un trafic intens se utilizeaza mocheta. Insa nu orice tip de mocheta este destinata acestor spatii, ci mocheta pentru trafic intens. Aceasta se deosebeste de alte tipuri de mocheta prin textura. Mocheta pentru trafic intens este facuta din poliamida (nylon), material care prezinta o foarte buna rezistenta la uzura.

Cand vine vorba de rezistenta si durabilitate, nu toate tipurile de mocheta sunt create la fel. De exemplu, pentru dormitoarele unei locuinte nu se va folosi acelasi tip de mocheta ca pentru holuri, sufragerii sau camerele copiilor. Diferenta consta in suprafata vizibila si in felul in care este tesuta mocheta.

Calitatea mochetei este determinata de mai multi factori: tipul suportului, modul in care sunt grupate firele, numarul de noduri pe care le prezinta, inaltimea firului, greutatea firului, gradul de ignifugare si de antistatizare.

Cele mai uzuale tipuri de suport pot fi rasina, pasla sau cel textil. Modul in care sunt grupate firele determina apariatia mai multor modele de mocheta. Acestea pot fi snop, fir taiat sau fir bucla.

Avandu-se in vedere compozitia firului din care este tesuta mocheta pentru trafic intens, acesta este de obicei un polimer sintetic. Fibra de poliamida este cea mai intalnita la mochetele industriale. Nylon 6.6 sau firul Antron prezinta numeroase calitati si avantaje: este foarte rezistent, regenerabil, rezistent la destramare, rezistent la temperaturi inalte si antistatic. Este foarte rezistent la murdarie si are un aspect uniform.

Firul Antron este adesea folosit pentr uz industrial fiind foarte rezistent la folosirea repetata a detergentilor chimici. De asemenea, acest tip de mocheta pentru trafic intens are caracteristici de retinere a prafului si a murdariei care pot fi cu usurinta aspirate reducandu-se continutul de germeni si alergii.

Mocheta testuta cu fir Antron prezinta si avantajul unei izolari termice deosebite, retinand pana la 10% din caldura unei camere. Totodata, si izolarea fonica ii este caracteristica creand o bariera acustica atat pentru zgomotele uzuale cat si pentru cele de impact si micsorand considerabil volumul acustic (pana la 30 db). De aceea, mocheta pentru trafic intens are un aport semnificativ la pastrarea intimitatii unei incaperi, dar si a unui ambient placut.

Cum se masoara rezistenta si performanta mochetei pentru trafic intens?

In primul rand textura acestui tip de mocheta se conserva foarte bine. Rezista atat la strivire cat si la impaslire. De aceea este recomandata incaperilor in care se perinda foarte multi oameni, avand calitatea de a nu se deforma.

In al doilea rand, mocheta tesuta din nylon are o culoare stabila, pastrandu-si nuanta intiala indiferent de expunerea la lumina, de apa sau de detergentii folositi, de razele ultraviolete sau de contaminarea din aer.

In acelasi timp, mocheta pentru trafic intens rezista foarte bine la pete, fibrele de nylon fiind foarte bine tratate si absorbind murdaria care poate fi ulterior inlaturata.

Este un tip de pardoseala recomandata pentru incaperi cu trafic intens si datorita faptului ca fibrele de nylon sunt protejate cu tratamente anti-microbiene. Asadar, riscul de aparitie a bacteriilor sau a mucegaiului sunt extrem de reduse.

Nu in ultimul rand, gamele variate de modele si culori sau nuante ofera numeroase optiuni de creatie designerilor si arhitectilor, astfel incat orice incapere poate fi personalizata.

Cand se poate utiliza mocheta pentru trafic intens?

Acest tip deosebit de mocheta prezinta avantajul ca poate fi montata cu usurinta in diferite spatii. De obicei, spatiile de birouri, hotelurile, restaurantele, centre comerciale, scolile sau orice alte institutii in care exista un nivel ridicat al traficului sunt amenajate folosindu-se mocheta din poliamida.

Usurinta cu care se poate monta si demonta mocheta pentru trafic intens este un alt avantaj pe care nu multe alte tipuri de pardosela il prezinta. Gasindu-se in dale sau in role, este ideala pentru amenajarea usoara a spatiilor mai greu accesibile precum trepte sau colturile camerei.

Mocheta pentru trafic intens este o suprafata antiderapanta, ideala pentru amenajarea spatiilor in care exista un flux mare de oameni. Riscul accidentarilor provocate de alunecari este practic infim, iar accidentarile provocate de cazaturi sunt minore datorita texturii moi si confortabile.

De asemenea, aspectul pe care il confera unei incaperi este deosebit de placut. Datorita diferitelor modele si culori in care se gaseste, amenajarea incaperilor se va putea face indiferent de nevoi, gusturi sau pretentii. Posibilitatea de a alege din multitudinea de modele permite amenajarea diferitelor tipuri de incaperi, fie clasice sau moderne. De asemenea, este usor de asortat cu majoritatea tipurilor de mobilier.

Numeroasele avanataje pe care le prezinta mocheta cu fir Antron: confortul tactic ridicat, rezistenta la uzura, la variatii de temperatura, la raze ultraviolete, izolarea fonica si termica, rezistenta la pete si la murdarie, proprietatile ingifuge si antistatice, precum si numeroasele modele si culori in care se poate gasi, o plaseaza in topul pardoselilor ideale pentru spatiile cu trafic intens.

In concluzie, mocheta pentru trafic intens, cel mai adesea fabricata din poliamida, este alegerea optima pentru amenajarea pardoselilor birourilor, a hotelurilor, a restaurantelor, a centrelor comerciale, a spitalelor sau a oricaror institutii publice in care exista un trafic mare de oameni fiind o solutie extrem de practica si de confortabila.