logo
+40 723 489 555 carpetmore.office@gmail.com

Formular de contact

Parchet masiv

HomeParchetParchet masiv

Parchetul masiv actioneaza ca un izolator termic natural. Cu cat stratul de lemn este mai gros, gradul de izolare creste. 1 cm de lemn este echivalentul a 4 cm de caramida, despre care stim ca este un foarte bun izolator termic.

Acest tip de parchet oferta posibilitatea montarii in diverse moduri (bradut, tabla de sah, englezeste etc). Parchetul masiv se poate rascheta, deci are o durata mare de viata, cu mentiunea ca maximul de raschetare este de 2-3 mm deasupra nut-ului. Deoarece este un produs in stare bruta(cu referire la cel nefinisat), exista posibilitatea sa nu fie uscat suficient si in timp, dupa efectuarea montajului, sa aveti probleme cu el. De aceea parchetul masiv nu este recomandat sa se monteze peste incalzirea in pardoseala.

Un alt aspect negativ pe care parchetul masiv il are este faptul ca i se aloca un timp mai indelugat pregatirii stratului suport, lipirii, slefuirii si finisarii ulerioare, crescand astfel costurile manoperei cat si cele ale parchetului deoarece trebuie cumparate materiale speciale pentru montaj. Pana si aclimatizare trebuie facuta pe o perioada mai lunga de timp in locul unde se va monta, in comparatie cu un parchet stratificat.

error: Content is protected !!