Patru avantaje ale mochetelor (mocheta)

Patru avantaje ale mochetelor (mocheta)

Din punct de vedere al confortului, nimic nu se compara cu sentimentul avut cand pui piciorul pe o mocheta moale atunci cand te dai jos din pat. Modelele noi de mocheta sunt foarte pufoase si chiar daca necesita o ingrijire speciala, ele merita efortul. Pe timp de iarna, mochetele sunt calduroase si comode, placute in egala masura de copii si de adulti. In plus mochetele izoleaza bine si pastreaza caldura.

Luand in considerare costurile, mochetele sunt mult mai avantajoase decat parchetul. Acestea au preturi destul de mici. O mocheta tine in jur de 10 ani, putand rezista si mai mult daca este ingrijita asa cum trebuie. Asta inseamna sa nu se mearga incaltat pe ea, sa fie aspirata la timp si ferita de substante chimice.

Majoritatea mochetelor de astazi sunt facute din fibre sintetice (poliamida, polipropilena, poliester etc). Aceste materiale sunt foarte prietenoase cu mediul, multe dintre ele fiind obtinute prin reciclare. In plus, sunt rezistente si fac fata mult mai bine solicitarilor. Parchetul laminat, chiar daca nu este facut din lemn masiv, tot are in compozitia sa o anumita proportie de lemn prelucrat, asa ca mochetele sunt cu siguranta varianta mai eco. In plus, procesul de fabricare al mochetelor este mai putin poluant decat cel al laminarii.

Si modelele mochetelor au evoluat foarte mult de la cele din trecut, acum fiind mult mai spectaculoase, mai complicate si mai atractive. Culorile la moda sunt variate, in functie de tendintele anului in curs. Verdele, albastrul si galbenul potrivindu-se foarte bine cu mobila moderna/clasica si oferind un look natural oricarei locuinte. Dar experimentele nu sunt excluse, mochetele venind in culori foarte variate. Texturile pot fi si ele diferite, doritorii putand alege de la modele foarte moi, pana la unele mai putin pufoase.