TIPURI DE MOCHETA SI AVANTAJELE SALE

TIPURI DE MOCHETA SI AVANTAJELE SALE

Beneficiile pe care le prezinta mocheta sunt numeroase, iar tinandu-se cont de nevoile, cerintele, gusturile si posibilitatile fiecaruia, se poate alege unul sau mai multe tipuri de mocheta dintre miile de modele, culori si texturi diferite.
Calitatile mochetei sunt, in primul rand, confortul tactil ridicat, rezistenta la trafic si la murdarie, izolarea termica si fonica si nu in ultimul rand costurile reduse.
Tipuri de mocheta
Mocheta poate fi folosita pentru amenajarea a diferitelor spatii, de la spatii rezidentiale, hoteluri, birouri, institutii publice, scoli, gradinite, spatii exterioare etc. fiecare dintre ele prezentand calitati si proprietati deosebite care o recomanda ca fiind solutia optima in randul pardoselilor.
 Mocheta rezidentiala – in general este pufoasa si potrivita pentru traficul domestic. Este o pardoseala confortabila cu aspect placut si extrem de usor de curatat si de intretinut. Izoleaza termic si fonic foarte bine, de aceea se poate intrebuinta in amenajarea pardoselilor din dormitoare, sufragerii, holuri sau trepte.
 Mocheta pentru birou prezinta o rezistenta deosebita la trafic intens, un confort tactil sporit si ofera personalitate oricarui spatiu destinat birourilor. Incalzeste spatiile si este un bun izolator termic. De asemenea, se potriveste cu orice tip de mobilier (modern sau clasic) oferind un aspect placut birourilor.
 Mocheta pentru hoteluri si restaurante are avantajul ca rezista bine la trafic, se curata si se intretine usor, ofera o armonie coloristica deosebita si un confort tactil ridicat. Calitatea firului din care este tesuta, tipul suportului, inaltimea si densitatea firului de mocheta contribuie la realizarea unor modele deosebite indeplinind cele mai exigente cerinte. Designul spectaculos al mochetei ofera personalitate fiecarui spatiu hotelier sau de restaurant.
 Mocheta personalizata poate fi intrebuintata in spatii publice, hoteluri, birouri, restaurante, sali etc. Aceasta imbina tipul, inaltimea si densitatea firului, materialului preferat, designul si culoarea preferata astfel incat rezultatul obtinut poate fi unic si reprezentativ pentru orice tip de incapere. Combinatiile de culori, modele si texturi ajuta la obtinerea unor efecte vizuale deosebite si a unui design atractiv.
 Mocheta pentru copii are proprietati deosebite, printre ele numarandu-se culorile, siguranta, izolarea termica foarte sporita, confortul si mai ales designul atractiv. Este ideala pentru amenajarea pardoselilor din camerele celor mici, dar si pentru amenjarea salilor din gradinite si scoli. Materialele antialergice, antistatice si ignifuge sunt imperioase pentru crearea mochetelor pentru copii. Totodata, varietatea modelelor si culorilor in care se gaseste mocheta pentru copii ii va incanta pe acestia.
 Mocheta pentru exterior este ideala pentru amanajarea teraselor, a marginilor piscinelor sau pentru puntile ambarcatiunilor. Prezinta diferite calitati, de la confortul tactil ridicat, rezistenta la trafic, rezistenta la variatii de temperatura, la razele ultraviolete, rezistenta la foc (este ignifuga) si pana la intretinerea si curatarea cu usurinta.
Care sunt avantajele mochetei?
• Mocheta prezinta un confort tactil sporit – sentimenul avut in momentul calcarii pe o mocheta moale si pufoasa (incaltat sau nu) este comparabil numai cu cel oferit de atingerea unui covor.
• Mocheta prezinta costuri reduse fata de alte tipuri de pardoseli – raportul calitate-pret este imbatabil. Mocheta poate rezista minimum 10 ani daca dispune de ingrijire si este ferita de substante chimice. Pretul sau, mai mult decat accesibil, o plaseaza in topul pardoselilor practice si eficiente.
• Rezistenta la trafic este un alt avantaj major pe care il prezinta mocheta. De aceea, aceasta se poate intrebuinta atat pentru amenajarile pardoselilor rezidentiale, cat si pentru amenajarile spatiilor de birouri, restaurante, institutii publice, hoteluri, terase, scoli, gradinite etc.
• Mocheta permite o intretinere si curatare cu usurinta. Aceasta retine praful si murdaria care ulterior pot fi aspirate. De asemenea, rezista la intrebuintari repetate ale detergentilor, fara sa se degradeze si fara sa isi piarda aspectul.
• Un alt avantaj important pe care il are mocheta este izolarea fonica si termica pe care nu multe tipuri de pardoseli le ofera. Pastrarea caldurii in anotimpurile recei este, cu certitudine, un plus. Iar faptul ca este un bun izolator fonic ajuta in special la amenajarea spatiilor in care este circulatie foarte mare iar numarul decibelilor in plus este o problema.
• Gama variata de modele si culori in care se gaseste mocheta constituie un avantaj suprem. Posibilitatea de a alege din mii de modele, culori si chiar posibilitatea de a personaliza mocheta reprezinta un plus pe care nu multe tipuri de pardoseli il au. Mocheta este o pardoseala moderna, atractiva care se poate potrivi cu diferite tipuri de mobilier. Astfel, se potriveste atat amenajarilor spatiilor clasice cat si ale celor moderne.
• Mocheta este o suprafata antiderapanta, astfel intrebuintarea sa reduce considerabil riscul accidentarilor provocate de alunecari. Iar impactul in urma caderilor pe mocheta este foarte redus.
• Usurinta de montare a mochetei constituie un atu in randul pardoselilor. Ea se gaseste in dale sau in role si permite amenajarea celor mai greu accesibile locuri, inclusiv a treptelor.
• Materialele din care este tesuta mocheta sunt, in general, lana, nylon, poliamida si polipropilena. De asemenea, aceasta poate fi compusa din amestec de poliamida si lana sau poliamida si polipropilena. In functie de preferinte si de nevoi, se poate opta pentru materialul optim astfel incat sa fie antialergic, antistatic si ignifug.
Asadar, varietatea tipurilor de mocheta si avantajele acesteia permit alegerea cea mai buna pentru amenajarea pardoselilor tuturor tipurilor de incaperi.