logo
0742155222 carpetmore.office@gmail.com

Formular de contact

    Mocheta

    HomeMocheta

    Carpet & More ofera o gama de peste 5.000 de modele de mochete care pot fi personalizate la cerere, atat in privinta dimensiunilor si a formelor, cat si a printurilor. Modelele de mochete sintetice sau naturale, sunt potrivite atat pentru proiecte rezidentiale, cat si pentru proiecte de tip trafic intens, precum hoteluri, birouri, restaurante, magazine sau alte tipuri de spatii publice.

    Tipuri de mochete:

    Mocheta din polipropilena(PP)

    Polipropilena este un material rezistent la pete, insa in timp se taseaza si nu mai revine la forma initiala. Se incarca electrostatic si nu poate fi pusa in zone de birouri, dar pretul scazut o face sa ajunga chiar si in aceste zone.

    Mocheta din lana

    Mochetele din lana creaza un cadru mai cald si mai familiar, fiind folosite din cele mai vechi timpuri. Acestea inca se tes pe razboaie, astfel ca se pot realiza la comanda pe orice dimensiuni si cu modele personalizate. Selectia materiei prime este facuta diferite la fiecare fabrica, fapt ce influenteaza si pretul de vanzare. Unele fabrici folosesc lana din Noua Zeelanda sau din Australia, de calitate foarte buna. Firul de lana folosit la fabricarea mochetelor naturale este tratat antibacterial, asa ca nu aveti de ce sa va temeti ca mocheta achizitionata va mirosi urat sau ca se va imbacsi. Mocheta de lana necesita insa mai multa atentie la intretinere, fata de orice alt tip de material, iar pentru intretinerea corecta, sunt recomandate produse naturale de curatat.

    Mocheta din poliamida de 6 (PA 6)

    Firele din PA au un mare avantaj, acela ca nu se taseaza atat de usor precum PP sau din lana. Mochetele din poliamida sunt potrivite pentru trafic intens, iar pigmentii de culoare se mentin mai mult, mai ales la cele realizate din fir gata vopsit. Intretinerea se face foarte usor, cu agenti de curatare obisnuiti, din comert.

    Mocheta din poliamida de 6.6 (PA 6.6) – fir Antron

    Firele din PA 6.6 au inceput sa fie extrudate in profile pentagonale si octogonale, care au eliminat practic vizibilitatea petelor si stralucirea artificiala, data de fibra sintetica.Rezistenta la pete a fost imbunatatita prin imbracarea firului intr-o pelicula de Teflon, apoi, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia asupra rezistentei la trafic, modificandu-i structura moleculara, care a devenit mai densa. Acest lucru nu numai ca a imbunatatit rezistenta, dar a facut si firele mai fine, iar mocheta din poliamida – fir Antron – devine la fel de moale, ca si cea din lana.

    Mocheta din amestec (PP + PA sau lana + PA)

    De obicei amestecul de materiale se foloseste in fabricarea mochetelor pentru realizarea acestora la un cost mai mic, dar astfel incat sa fie pastrate calitatile principale ale produsului.

    Cine alege o mocheta ? Ce trebuie sa stim ?

    Mocheta este o solutie simpla si eficienta pentru acoperirea si protejarea podelei din incapere si obtinerea unui efect estetic deosebit. Usor de montat si de intretinut, cu un pret mai mic decat alternativele existente (covoare elgante, parchet din lemn masiv etc.), o mocheta este ideala pentru podeaua oricarui tip de incapere. Pentru a satisface orice cerinta, exista mai multe tipuri de mochete, in functie de materialul din care sunt realizate: mochete naturale din lana, bumbac, in, paie sau mochete sintetice pentru trafic intens, fabricate din fibre sintetice, plastic reciclat.

    Pentru instalarea mochetei, urmati aceste etape:

    1. Masurarea suprafetei: se masoara toata suprafata care va fi acoperita cu mocheta.
    2. Taierea mochetei: dupa ce se masoara podeaua, se intinde mocheta. Daca este nevoie de mai mult spatiu, se poate intinde intr-o alta camera. Masurati mocheta cu o rigla si taiati cu un cuter, lasand aproximativ 10 cm in plus la toate cele 4 laturi ale acesteia.
    3. Taierea bucatilor suplimentare: se intinde mocheta in camera in care se doreste aplicarea acesteia si se taie bucatile suplimentare la colturi, cu un cuter. Pentru camerele mai mari, este recomandat sa se foloseasca un intinzator pentru a intinde cutele.
    4. Pregatirea pentru instalarea sipcilor: se face o gaura in baza de sub sipcă cu o bormasina si se insurubeaza de perete.
    5. Dupa insurubarea sipcii pe perete, mocheta este instalata.

    La amenajarea unui interior mocheta poate deveni o pata de culoare, punctul central al incaperii. Acum se poarta culorile puternice alaturate fundalurilor bej, galben-pai si crem, precum si noile tonuri considerate neutre, nuantele pale de verde, galben si tonuri de albastru.

    O camera mica poate parea mai mare daca mocheta are o culoare deschisa, mai ales daca peretii sunt albi sau au o culoare putin mai deschisa decat cea a mochetei. Culori puternice, adanci ale covorului, dau camerelor mari sentimentul de intimitate si caldura.

    In general, fiecare culoare are si o influenta asupra starii de spirit a oamenilor. De exemplu, verdele amelioreaza stresul, portocaliul reduce anxietatea, violetul relaxeaza si ajuta la inlaturarea fricii, albastrul ajuta la trecerea peste durere.

    In functie de utilizarea camerei in care se afla mocheta, poate fi aleasa culoarea acesteia: nuantele galben-rosu sunt calde, iar nuantele de albastru si verde sunt reci. Rosul si portocaliul sunt culori calde, potrivite pentru camerele comune, pentru a crea o atmosfera activa. Culorile reci aduc calm camerelor personale, precum dormitoarele si altor camere linistite din casa.